Vanaf nu schrijf en vertel ik alles zoals ik ben.

Aug 02, 2022
 

Vanaf nu doe ik het anders!

In de afgelopen maanden, zeg rustig ander­half jaar, heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van mijn eigen vaar­digheden op het gebied van het ' 'maken van een blog. Nou, voor iemand die dyslectisch is, is dat echt niet eenvoudig. Nu ben ik nooit echt getest of ik dysleche had. In mijn tijd was het testen op afwijkingen nog niet zo populair. Er waren nog niet zoveel stempels om van elke "afwijking" een uitzondering te maken Ik viel onder de categorie "woordblind". Wat zoveel inhoudt als dat je letters gewoon simpel niet helemaal zag zoals ze waren. Het meest simpele voorbeeld is de b, p of d en g. Dit is een rond­je met een stokje, wees eerlijk. Toch is het lastig voor mij. Als ik iets moet opschrijven dan dan ik niet het grootste gemak een b in plaats van een d opschrijven. Pas als ik het nog een keer lees dan zie ik , meestal, dat het er niet goed staat. Maar ook dan komen er fouten in.

De oplossing.

Alles wat ik schrijf na laten kijken. Weet je wat voor een tijd rovend gebeuren dat is? Enorm! Hier is niet altijd de ruimte

  1. Vooral wat als je op kort termijn iets wil schrijven: bijvoorbeeld een blog. Als het gaat om korte zinnen voor Instagram of facebook of hinkt In, dan maak ik mij nooit veel zorgen. Op het moment dat ik het post en er staan fouten in, dan komen van mijn vaste lezers de aanwijzingen om het anders te schrijven. Mijn dank gaat vooral uit naar Remco Veldhuis. Hij doet dit regelmatig. Waar ik hem erg dankbaar voor ben. Co bedankt! 

Veel stukken die op de site staan, niet alle dus, wordt nagekeken door Maaike. Toch is het voor mij niet haalbaar om alles na te laten kijken. Dus ach, lees er omheen.

Toch zijn er ook teksten die echt aan­dacht nodig hebben. Dit zijn zakelijke mail en bijvoorbeeld de nieuwsbrief.

Het is de bedoeling dat daar geen fouten in staan. Bovendien moet het ook leuk en goed zijn geschreven. Dit wordt gedaan door mijn lieve vrouw Karlijn en lieve broer Floris. Toch blijf ik verantwoordelijk: dus mocht er in de nieuwsbrief iets niet goed staan, ik hoor het graag.

Waarom begin ik met deze "verklaring"? Nou heel eenvoudig. Ik wil kunnen opschrijven waar ik het op dit moment over wil heb­ben. Mijn bezighouden met wat ik NU wil vertellen. Waar het voor mij nu om gaat. Het lukt mij dus niet om het moment te delen als ik iets niet vanuit mijn oprechtheid, gevoel, emotie en directheid kan opschrijven. Dus heb ik ervoor gekozen om het op mijn manier te doen. Op de manier wie ik ben en niet anders.

Het is vandaag 31-juli-2022. Vannacht om 24 uur zitten we precies op de helft van 2022. Voor mij opzich geen bijzonder iets. Maar vanaf nu wel: hij besluit staat vast vanaf nu schrijf ik zoals ik het schijf.

Wat ik aan veel mensen adviezen: blijf bij jezelf. Ik ga dit dus ook doen, al doe ik dit al, alleen ga ik dit nu nog meer in de gaten houden. 

Blijf mij volgen op Instagram, Facebook, Google en linkedIn. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief, wordt lid van MotiFactor en haal meer uit je leven. 

Tot snel!