Prachtige natuur, rust en ruimte maken Schotland aantrekkelijk

team motifactor Aug 04, 2020

“Het is eigenlijk alsof ik altijd op vakantie ben, de natuur hier is fantastisch”, zegt Annejifke Mulder via Skype vanuit Schotland. De oudere zus van Jasper woont in Inchmarlo, in de buurt van Aberdeen. Ze is gastvrouw en coach tijdens DieetBewegen Schotland.

Net als haar man John (zie de vorige nieuwsbrief) werkte Annejifke overal in de wereld. Een kleine greep uit de landen op de lijst: Gabon, Australië, Kazachstan, Angola, Brunei, Azerbeidzjan en Brazilië. Voor oliebedrijven ging ze er aan de slag op olie rigs. Vaak als enige vrouw deed ze avontuurlijk, interessant en stoer werk. Het waren lange werkdagen van minimaal 12 uur. “Je ziet weinig van de landen zelf. Je bent vooral aan het werk. Bovendien ken je op een gegeven moment het werk wel.” Daarnaast miste Annejifke haar familie en vrienden. “Hier vanuit Schotland is Nederland veel makkelijker te bereiken en we vinden het prettig dat onze kinderen hier opgroeien.” 

Annejifke kwam in de olie industrie terecht via de studie mijnbouw. Eigenlijk wilde ze archeoloog worden maar tijdens een voorlichting op de universiteit viel dat af. “Daar zeiden ze dat je het echt erg graag moet willen, er zijn maar heel weinig banen en het salaris is laag.” Ze heeft nooit spijt gehad van de keuze. Dankzij studie en werk kwam ze overal en waardeert ze hun plek in Schotland. “Dit is de plek waar we oud willen worden.”

In het dagelijkse leven is Annejifke manager bij een oliebedrijf. Op een van haar afdelingen worden alle trainingen van het bedrijf gecoördineerd. Op een andere afdeling staat veiligheid centraal. Tijdens DieetBewegen Schotland praat ze met deelnemers. “Ik probeer heel goed te luisteren en te ontdekken waar obstakels voor een andere leefstijl zitten. Dat zijn intensieve maar hele fijne gesprekken. Het is bijna wiskundig luisteren en analyseren.” Iedere keer is Annejifke weer onder de indruk van de motivatie van de deelnemers.  

Ze hoopt van harte dat DieetBewegen Schotland binnenkort weer door kan gaan. Aan Annejifke zal het niet liggen, ze vindt het fijn als Jasper met de deelnemers langskomt en ze gaat toch niet op vakantie. De natuur rond haar huis is te mooi. “Al zouden de kinderen best wat vaker weg willen,” meldt ze lachend vanuit Schotland.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.